Munkatársaink

 

Kovács Zsolt 1990-ben végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. 1991-ben a University of London Queen Mary and Westfield College-ban (UK Central European Legal Scholarship), majd 1993-ban Hágában a T.M.C Asser Institute-on folytatta tanulmányait. 2002-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetemen biztosítási szakjogász végzettséget szerzett. 

Szakmai pályafutását a Magyar Hajózási Rt.-nél (Mahart) kezdte, 1991-től a piacvezető Hungária Biztosítónál (ma: Allianz) dolgozott, mint jogi előadó, később, mint jogtanácsos. 2000-ben a vállalat vezető jogtanácsosa lett. Tagja volt az Allianz Hungária Nyugdíjpénztár felügyelőbizottságának a pénztár 1996-os megalapításától, valamint az Allianz AG több nemzetközi munkacsoportjának. 2004-2006 között a Berke, Kovács, Molnár Ügyvédi Iroda tagja volt. 2006-ban partnerként csatlakozott a Gárdos, Füredi Mosonyi, Tomori Ügyvédi Irodához.

A biztosítási törvény kommentárjának szerkesztője és társszerzője, társszerzője a Menedzser Praxis Szakkiadó és Gazdasági Tanácsadó Kft. gondozásában megjelent „Az új Polgári Törvénykönyv magyarázata című kötetnek. Rendszeresen ad elő biztosítási, illetve fuvarjogi kérdésekkel foglalkozó rendezvényeken, több biztosítási szerződési és felügyeleti joggal, illetve fuvarjoggal foglalkozó kiadvány, illetve szakcikk szerzője. 

A Rajnai Hajóregiszterek Nemzetközi Szövetsége (IVR) Jogi Bizottságának tagja és a Magyar Jogász Egylet Biztosítási Jogi Szakosztályának (AIDA Magyar szekció) titkára. 

Elsődleges szakterülete a biztosítási köz- és magánjog, a személybiztosítástól a jármű-, vagyon- és életbiztosításon át egészen az ipari és a viszontbiztosításig, és a biztosításközvetítőkkel kapcsolatos kérdésekig, valamint a nemzetközi fuvarozási és szállítmányozási jog. Tevékenysége magába foglalja a biztosítási szakterületen előforduló engedélyezési, felügyeleti, szerződéses és kártérítési ügyeket, a nemzetközi fuvarozás és szállítmányozás kapcsán elsősorban hazai és nemzetközi biztosítók képviseletében jár el felelősség- és szállítmánybiztosítási ügyekben. 

A Budapesti Ügyvédi Kamara tagja.

Angolul beszél.

 

Vissza a munkatársakhoz