Munkatársaink

Dr. Szabó Dániel

partner

szabo.daniel@gmtlegal.hu

outlook névjegy

Elsődleges szakterülete az értékpapírjog, kereskedelmi jog és a társasági jog.

‘Dániel Szabó understands client’s needs very well‘.
Legal 500 2020

 

 

Szabó Dániel1997-ben szerezte meg a diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. A Gárdos Mosonyi Tomori Ügyvédi Iroda tőkepiaci, valamint társasági jogi és M&A szakterületének vezető partnere.

Az Ügyvédi Irodához való 1997-es csatlakozása óta szakterületének ismert és elismert szaktekintélyévé vált. A tőkepiaci szakterületen ő felelős a befektetési szolgáltatásokkal és befektetési alapkezelőkkel, alapokkal kapcsolatos feladatokért. Ügyfelei a bankszektor és a magyar tőkepiac jelentős piaci szereplői. Rendszeresen nyújt jogi szolgáltatásokat informatikai cégeknek, különösen a FinTech vállalatoknak. Rendszeresen nyújt jogi támogatást befektetési szolgáltatóknak, befektetési alapkezelőknek, kockázati- és magántőkealapokat kezelő cégeknek mind szabályozási, mind polgári jogi kérdésekben.

Kiemelt érdeklődési területét képezik a pénzügyi és befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos technológiai innovációk jogi és szabályozási szempontjai. Rendszeres előadója a FinTech iparág piaci szereplőinek szóló konferenciáknak.

Szabó Dániel a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Tőkepiaci és Bank Szakjogász posztgraduális (LL.M.) képzésének oktatója, emellett előad a Budapesti Corvinus Egyetemen, a Budapest Institute of Bankink és a Nemzetközi Bankárképző Központ képzésein.

2018 óta Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Állandó Választottbíróság Pénz- és Tőkepiaci Szekciójának választottbírája.

A Budapesti Ügyvédi Kamara tagja.

Magyarul, oroszul és angolul beszél.

 

 

Vissza a munkatársakhoz