Dr. Szabó Dániel

partner

Elsődleges szakterülete az értékpapírjog, kereskedelmi jog és a társasági jog.

Szabó Dániel 1996-ban végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. A Bibó István Szakkollégium tagja volt, ahol a tutori rendszer keretében a polgári és kereskedelmi jog területét tanulmányozta (1993-1997). 

1997-ben csatlakozott a Gárdos, Füredi, Mosonyi, Tomori Ügyvédi Irodához, 2001 óta az Iroda tagja. 

Elsődleges szakterülete az értékpapírjog, kereskedelmi jog és a társasági jog. Szakmai tapasztalata kiterjed befektetési vállalkozásoknak, számítástechnikai cégeknek, önkormányzatoknak, valamint pénzintézeti és tőkepiaci vállalkozások engedélyeztetési eljárásainak lebonyolítására, különböző társaságok napi jogi ügyeinek intézésére.

Elsődleges szakterületei mellett ügyfelei számára a megszokott magas színvonalú jogi támogatást nyújtja a munkajog területén is, ideértve a bíróság előtti képviseletet is, elsősorban a munkaviszony jogellenes megszüntetésével kapcsolatos ügyekben.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Állandó Választottbíróság általános és pénz- és tőkepiaci szekciójának választottbírója.

A Budapesti Ügyvédi Kamara tagja. 

Oktat a Nemzetközi Bankárképző VAP (Vagyon, alap, portfólió), CEFA (EFFAS - Befektetéselemzői program), és követeléskezelői tanfolyamain.

Oroszul és angolul beszél.

Róla írták