Társadalmi szerepvállalás

Közreműködés jogalkotásban

Büszkék vagyunk rá, hogy Irodánk szaktudásának elismeréseként részt vettünk a szakterületünket érintő számos jelentős kodifikációban:

  • 1996-ban az új banktörvény,
  • 2002-ben a tőkepiaci szabályozás,
  • 2003-ban a biztosítási törvény,
  • 2004-ben a csődtörvény kodifikációját célzó munkafolyamat Pénzügyi Szervezetek almunkacsoportja,
  • 2004-2013 az új Polgári Törvénykönyv pénz- és hitelügyletek valamint zálogjogi szabályai.

 

Tagság jogi szervezetekben

Irodánk tagja az európai belvízi hajózás meghatározó érdekképviseleti szervezetének a Rajnai Hajóregiszterek Nemzetközi Szövetségének (IVR), amelynek Jogi Bizottságában személyesen is képviseltetjük magunkat.

Irodánk több munkatársa tagja a Magyar Jogászegyletnek.

Oktatás

Fontos számunkra, hogy a megszerzett tudást és tapasztalatot megosszuk a szakterületeink iránt érdeklődőkkel. Irodánk tagjai közül többen tanítanak és oktatnak egyetemek, felnőttképzéssel foglalkozó intézmények, pénzügyi szervezetek képzésein és tanfolyamain, így különösen az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán és Jogi Továbbképző Intézetében, a Bibó István Szakkollégiumban, a Budapesti Corvinus Egyetemen, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának Deák Ferenc Továbbképző Intézetében, a Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt.-nél, valamint a Közép-Európai Brókerképző Alapítványnál. Előadóként rendszeresen részt veszünk szakmai konferenciákon is.

Büszkék vagyunk rá, hogy dr. Tomori Erika – hosszú éveken át gyakorolt oktatói tevékenysége eredményeképpen – címzetes egyetemi docens az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, valamint a Budapesti Corvinus Egyetemen.